Themadagen

Thema- en expertisedagen van Sympathos Academie

Door het hele jaar heen worden diverse themadagen en expertisedagen georganiseerd. In deze dagen staan bepaalde onderwerpen centraal.

Tijdens deze dagen word je kennis en kunde bijgebracht over een specifiek onderwerp en staat garant voor een professionele ontwikkeling binnen je vakgebied. Een expertisedag is een combinatie van praktijk en theorie bij Sympathos Academie en wordt afgesloten met een certificaat. Dit is mogelijk omdat er 2 docenten aanwezig zijn zodat er goed zicht is op de kwaliteit van de uitgevoerde techniek. Dit garandeert de kennis en kunde van jou als therapeut op dit specifieke vakgebied.

Activiteiten Sympathos Academie

28 januari 2023 themadag Cervicale dystonie, Frozen shoulder en Torticollis VOL!!!

Bijzondere themadag over Cervicale dystonie, Frozen shoulder en Torticollis op 28 januari 2023. VOL!!

Op dit moment komen er veel cliënten in de praktijk die last hebben van de nek en de schouders. Denk hierbij aan; moeilijk het hoofd kunnen draaien en kantelen, schouders die vastzitten waardoor de armen zwaar voelen, vingers die gaan tintelen en wat dacht je van alle hoofdpijnen! (meer…)

11 MAART 2023 themadag Vitaliteit, het immuunsysteem en long-covid

11 MAART 2023 themadag Vitaliteit, het immuunsysteem en long-covid

Hoe ga je om met cliënten die Covid 19 hebben gehad en te maken hebben met diverse klachten? Of hoe ga je om met mensen die preventief hun immuunsysteem willen versterken? Tijdens deze themadag gaan wij hier uitgebreid op in, zodat jij als therapeut weet wat je kunt doen met Guasha. (meer…)

8 april 2023 themadag Menstruatieproblemen

Themadag Menstruatieproblemen 8 april 2023.

Hoe ziet je guasha-behandeling eruit bij cliënten die menstruatieproblemen hebben? Vaak gehoorde klachten zijn pijn voor of tijdens de menstruatie, PMS, veel bloedverlies, onregelmatige cyclus … (meer…)

start 2-jarige NFD-therapeut 12 mei 2023

2-jarige opleiding tot Neuro Fascia Dynamics-therapeut (NFD)

  • Direct aan de slag kunnen na elke les met wat je hebt geleerd?
  • Wil jij verdieping van de Vijf Elementenleer en de meridianen?
  • Wil jij klachtgericht behandelen met technieken zoals Guasha en de nieuwe fasciagerichte NFD-methode en deze ondersteunen met o.a. verblijfsnaaldjes?
  • Wil jij weten wat fascia is en hoe dit met de anatomie in verbinding staat?

(meer…)

23 september 2023 themadag fibromyalgie

23 september 2023 themadag fibromyalgie

‘Fibro’ betekent bindweefsel en ‘myo’ betekent spier.

Fibromyalgie is een chronisch pijnsyndroom bestaande uit algemene spierpijn en spierstijfheid gepaard gaande met (soms extreme) vermoeidheid, slaapstoornissen, hoofdpijnen, angsten, depressies, allergieën, concentratie- en geheugenstoornissen, temperatuurverhogingen en darmklachten. (meer…)