Over ons

Wie is Sympathos Academie

Het gezicht achter Sympathos Academie is Mariëtte de Nes en Erwin Piet, die in het dagelijkse leven samenleven en samen een grote passie delen vanuit ieders eigen achtergrond. De medemens in staat stellen zich fysiek en mentaal te herstellen, zodat de kwaliteit van leven een boost krijgt.

Dat op basis van wetenschappelijke inzichten in de fascia, anatomie, psyche en de Traditionele Chinese Geneeskunde. Voeg daar aan toe voeding en beweging en je krijgt mooie inzichten hoe je herstel kunt inzetten.

Het gezicht achter Sympathos Academie

Mariëtte de Nes

Mariëtte heeft jaren terug besloten haar loopbaan anders vorm te geven. Na het volgen van de nodige opleidingen zoals sportmasseur, guashatherapie, Reattach en acupunctuur. heeft zij al jaar en dag een goed lopende praktijk in Helmond en ziet de nodige cliënten met diverse klachten van fysieke en mentale aard.

Daar waar veel cliënten stranden bij de nodige specialisten (opgeleide artsen en andere therapeuten) weet Mariëtte veel klachten alsnog op te lossen en kan ook uitleggen waarom. Niks zweverig, gewoon gedegen kennis en no nonsens.
Naast deze praktijk geeft Mariëtte ook les bij Santai Guasha Opleidingen en heeft de NFD-methode® ontwikkeld.

Erwin Piet

Erwin  heeft een eigen coachpraktijk en doet daarnaast nog een aantal interim opdrachten bij organisatie. Erwin heeft de laatste jaren veel (coach)opleidingen gevolgd, is NOBCO gecertificeerd. Ook  heeft hij een aantal specialisaties zoals ACT-coaching, Ademcoaching en (Trauma)coaching en werkt met diverse methodes waaronder IoPT (opstellen op traumadelen).

Door de ontmoeting met Mariëtte een aantal jaren terug is zijn interesse gewekt in het lichaamsgerichte werk via Guasha therapie. Na het volgen van de opleiding heeft Erwin de Basisjaar Chinese Gezondheidzorg bij ICZO gevolgd om de achterliggende kennis eigen te maken. Met het ontwikkelen van de NFD-methode® past hij deze veel toe met hele mooie resultaten. De combinatie van coaching en NFD-methode® is uniek in Nederland en wordt door Erwin toegepast.

Waarom een eigen opleidingsacademie

Mariëtte kwam 2 jaar geleden in aanraking met kennis over fascia en dat terwijl ze bezig was met haar opleiding Acupunctuur. De kennis vanuit beide werelden kwam zo tot elkaar en resulteerde in een nieuwe aanpak/werkwijze. Deze kon direct in haar praktijk toegepast worden om te zien of de nieuwe werkwijze effectief was.

Dat bleek een groot succes en zo werd de techniek verder fijn geslepen. De Neuro Fascia Dynamics Methode (hierna NFD-methode® te noemen) is zo ontstaan en is als merk vastgelegd.

Mariëtte en Erwin hebben de nodige kennis eigen gemaakt en veel geoefend in de praktijk. Zodoende is de methode ver genoeg ontwikkeld om dit uit te dragen. Omdat mentaal en fysiek evenwicht samen opgaan is er ook de nodige aandacht voor de psychologische aspecten, beweging in de vorm van QiGong en kennis over voeding.

Daar waar sommige mensen de Chinese geneeskunde als zweverig/alternatief of kwakzalverij bestempelen is door zeer recente wetenschappelijke inzichten in de Fascia aangetoond dat beide werelden complementair aan elkaar zijn. Dit willen Mariëtte en Erwin graag uitdragen in een gedegen opleiding en hebben om die reden een eigen academie opgezet. Daarbij worden straks ook allerlei interessante dagen georganiseerd door diverse experts.

Sympathos

De naam van de academie is ontstaan na het bestuderen van het boek Traumasporen, van Bessel van de Kolk. Daar is een hoofdstuk gewijd aan het autonome zenuwstelsel. het orthosympatische zenuwstelsel dat als gaspedaal van het lichaam fungeert en het parasympatische zenuwstelsel dat als rem fungeert. Samen spelen ze een belangrijke rol in het reguleren van het energiepeil in het lichaam.

De Romeinse arts Galenus gaf ruim bijna 2000 jaar geleden de naam sympathisch wat afgeleid is van Sympathos, wat emotie betekent. Omdat de informatie van het zenuwstelsel en de fascia een sterke relatie hebben, hebben gekozen voor de naam Sympathos Academie.