Masterclass

Masterclasses van Sympathos Academie

Door het hele jaar heen worden diverse masterclasses georganiseerd. In deze dagen staan bepaalde onderwerpen centraal.

Tijdens deze dagen word je kennis en kunde bijgebracht over een specifiek onderwerp en staat garant voor een professionele ontwikkeling binnen je vakgebied. Een masterclass is een combinatie van praktijk en theorie bij Sympathos Academie en wordt afgesloten met een certificaat. Dit is mogelijk omdat er 2 docenten aanwezig zijn zodat er goed zicht is op de kwaliteit van de uitgevoerde techniek. Dit garandeert de kennis en kunde van jou als therapeut op dit specifieke vakgebied.impressie lesdag

Activiteiten Sympathos Academie

13 april 2024 masterclass Vitaliteit, het immuunsysteem en long-covid

13 april 2024 masterclass Vitaliteit, het immuunsysteem en long-covid

Wat kan je effectief betekenen voor je cliënten die Covid 19 hebben gehad en nog steeds te maken hebben met diverse klachten?

Wat kan je doen voor je cliënten die preventief hun immuunsysteem willen versterken?

Tijdens deze masterclass gaan wij hier uitgebreid op in en ga je werken op de fascia met de NFD (NeuroFasciaDynamics)-methode. (meer…)

25 mei en 8 juni 2024 masterclass Medical Taping

25 mei en 8  juni 2024 masterclass Medical Taping

De Medical Taping cursus is een zeer praktijkgerichte cursus waarin je naast de therapie veel praktijkvoorbeelden en toepassingen leert en oefent. Het leuke van deze cursus is dat je de opgedane kennis direct de volgende dag in de praktijk kan brengen. Het resultaat is direct zichtbaar. (meer…)

22 juni 2024 masterclass Carpaal Tunnel Syndroom

22 juni 2024 masterclass over Carpaal Tunnel Syndroom

Het Carpaal Tunnel Syndroom (CTS) is een van de meest voorkomende zenuwbeknellingen. Veelgehoorde klachten zijn; pijn, tintelingen en/of een doof gevoel in de duim, vingers en handpalm en krachtverlies in de hand. Uit ervaring is gebleken dat je al veel verschil kunt maken na slechts een behandeling! (meer…)

29 juni 2024 masterclass ruglezen op basis van 5 elementen

29 juni masterclass ruglezen op basis van 5 elementen (Chinese geneeskunde)

Hoe herken je disbalansen van het lichaam op de rug? Dit ga je leren lezen en vertalen vanuit de Chinese geneeskunde met de Vijf Elementenleer.

De rug kunnen we opdelen in reflexzones en elke zone correspondeert met een orgaan binnen de Chinese geneeskunde. Wij gaan je vertellen over de energetica van de organen en hoe je een vertaalslag kunt maken naar de reflexzones. (meer…)

31 augustus 2024 masterclass Fibromyalgie

31 augustus 2024 masterclass Fibromyalgie

Fibromyalgie is een chronisch pijnsyndroom bestaande uit algemene spierpijn en spierstijfheid gepaard gaande met (soms extreme) vermoeidheid, slaapstoornissen, hoofdpijnen, angsten, depressies, allergieën, concentratie- en geheugenstoornissen en darmklachten. (meer…)

10 daagse 5 elementenleer start 6 september 2024

10- daagse Vijf elementenleer start 6 september 2024

De Vijf elementenleer is een onderdeel van de Chinese geneeskunde.10-daagse 5 elementen

De Vijf elementenleer is een onderdeel van de Chinese geneeskunde. Altijd al willen verdiepen in de Chinese geneeskunde en de Vijf Elementenleer of wil je jouw kennis weer eens opfrissen? Theorie en praktijk worden tijdens deze dagen afgewisseld. Voor meer informatie kijk op onze pagina over deze opleiding. (meer…)

7 september 2024 Hielspoor

Er zijn best wat mensen die last hebben van hielspoor of fasciitis plantaris, wel zo een 15% van de bevolking. Denk aan mensen die voor hun beroep veel moeten staan, zoals winkelpersoneel, zorgmedewerkers of mensen die veel staan op een harde koude ondergrond. Of mensen die lang lopen op hakken kunnen makkelijk deze klachten ontwikkelen.

In mijn praktijk (hyperlink) kwam regelmaat de vraag of ik iets voor deze groep mensen kon betekenen. Ik heb hierop een methode geschreven die uit een combinatie van bekende technieken bestaat en onze eigen ontwikkelde NFD-techniek. Deze methode is al veelvuldig toegepast en laat goede resultaten zien. (meer…)

start 1-jarige Fascia-therapeut 20 september 2024

1-jarige opleiding tot Fasciatherapeut

In bijna 1 jaar opgeleid worden tot een volwaardige fasciatherapeut? Dat kan bij Sympathos Academie. Wij werken vanuit de vernieuwde en recente kennis over fascia en combineren die met de Chinese geneeskunde (Vijf Elementen, meridianen en acupunctuurpunten). Dan ga je meer begrijpen hoe ingenieus ons lijf werkt en hoe je daar heel goed met de juiste kennis en kunde op kunt werken.  De fysieke en mentale klachten worden dan direct vanaf de bron aangepakt.

(meer…)

28 september 2024 masterclass Ademhaling als medicijn

28 september  2024 masterclass Ademhaling als medicijn

De ademhaling is een krachtige methode om direct invloed uit te oefenen op onze vitaliteit. Adem je vrij en ontspannen gedurende de dag, dan sta je doorgaans vitaal in het leven. Merk je dat je ademhaling vaak hoog en snel is (zonder dat je lichaam een noemenswaardige inspanning levert), dan ben je gestresst. Als therapeut zien wij vaak deze laatste categorie in onze praktijk. Op 28 september  2024 kun je de masterclass ‘Ademhaling als medicijn’ volgen. (meer…)

5 oktober 2024 masterclass Insomnia

Masterclass Insomnia 5 oktober 2024

Je hebt allemaal wel eens dat je slecht slaapt, maar wat gebeurt er als dit regelmatig voorkomt. Is er dan sprake van een slaapstoornis en wanneer benoemen wij een bepaalde slaapstoornis insomnia? Welke gevolgen heeft dit? En kun je hier vanaf komen? Tijdens deze masterclass komt dit allemaal aan de orde. (meer…)

19 oktober 2024 masterclass Voeding als medicijn

19 oktober 2024 masterclass Voeding als medicijn

Ons lichaam wordt aangestuurd door hormonen en neurotransmitters. Deze worden m.n. aangemaakt in de darmen door bacteriën. Hier is een goede darmflora voor nodig. Je darmflora verbeter je door het eten van bepaalde voedingsstoffen en een gezonde leefstijl. (meer…)

30 november 2024 masterclass Nervus Vagus

30 november 2024 masterclass Nervus Vagus

Op 30 november 2024 wordt de masterclass Nervus Vagus gehouden in Horst. De nervus vagus staat ook wel bekend als de zwervende zenuw of tiende hersenzenuw. Deze zenuwbaan ontspringt uit de hersenstam en vertakt zich vandaaruit richting de oren, hals, longen en het hart. Na een ombuiging rond de grote slagaders loopt de zenuw via de luchtpijp terug naar het strottenhoofd, waarbij bepaalde takken zich via de slokdarm afsplitsen richting de maag en darmen. (meer…)