Masterclass

Masterclasses van Sympathos Academie

Door het hele jaar heen worden diverse masterclasses georganiseerd. In deze dagen staan bepaalde onderwerpen centraal.

Tijdens deze dagen word je kennis en kunde bijgebracht over een specifiek onderwerp en staat garant voor een professionele ontwikkeling binnen je vakgebied. Een masterclass is een combinatie van praktijk en theorie bij Sympathos Academie en wordt afgesloten met een certificaat. Dit is mogelijk omdat er 2 docenten aanwezig zijn zodat er goed zicht is op de kwaliteit van de uitgevoerde techniek. Dit garandeert de kennis en kunde van jou als therapeut op dit specifieke vakgebied.impressie lesdag

Activiteiten Sympathos Academie

31 augustus 2024 masterclass Fibromyalgie

31 augustus 2024 masterclass Fibromyalgie

Fibromyalgie is een chronisch pijnsyndroom bestaande uit algemene spierpijn en spierstijfheid gepaard gaande met (soms extreme) vermoeidheid, slaapstoornissen, hoofdpijnen, angsten, depressies, allergieën, concentratie- en geheugenstoornissen en darmklachten. (meer…)

7 september 2024 Hielspoor

Er zijn best wat mensen die last hebben van hielspoor of fasciitis plantaris, wel zo een 15% van de bevolking. Denk aan mensen die voor hun beroep veel moeten staan, zoals winkelpersoneel, zorgmedewerkers of mensen die veel staan op een harde koude ondergrond. Of mensen die lang lopen op hakken kunnen makkelijk deze klachten ontwikkelen.

In mijn praktijk (hyperlink) kwam regelmaat de vraag of ik iets voor deze groep mensen kon betekenen. Ik heb hierop een methode geschreven die uit een combinatie van bekende technieken bestaat en onze eigen ontwikkelde NFD-techniek. Deze methode is al veelvuldig toegepast en laat goede resultaten zien. (meer…)

start 1-jarige Fascia-therapeut 20 september 2024

1-jarige opleiding tot Fasciatherapeut

In bijna 1 jaar opgeleid worden tot een volwaardige fasciatherapeut? Dat kan bij Sympathos Academie. Wij werken vanuit de vernieuwde en recente kennis over fascia en combineren die met de Chinese geneeskunde (Vijf Elementen, meridianen en acupunctuurpunten). Dan ga je meer begrijpen hoe ingenieus ons lijf werkt en hoe je daar heel goed met de juiste kennis en kunde op kunt werken.  De fysieke en mentale klachten worden dan direct vanaf de bron aangepakt.

(meer…)

28 september 2024 masterclass Ademhaling als medicijn

28 september  2024 masterclass Ademhaling als medicijn

De ademhaling is een krachtige methode om direct invloed uit te oefenen op onze vitaliteit. Adem je vrij en ontspannen gedurende de dag, dan sta je doorgaans vitaal in het leven. Merk je dat je ademhaling vaak hoog en snel is (zonder dat je lichaam een noemenswaardige inspanning levert), dan ben je gestresst. Als therapeut zien wij vaak deze laatste categorie in onze praktijk. Op 28 september  2024 kun je de masterclass ‘Ademhaling als medicijn’ volgen. (meer…)

5 oktober 2024 masterclass Insomnia

Masterclass Insomnia 5 oktober 2024

Je hebt allemaal wel eens dat je slecht slaapt, maar wat gebeurt er als dit regelmatig voorkomt. Is er dan sprake van een slaapstoornis en wanneer benoemen wij een bepaalde slaapstoornis insomnia? Welke gevolgen heeft dit? En kun je hier vanaf komen? Tijdens deze masterclass komt dit allemaal aan de orde. (meer…)

19 oktober 2024 masterclass Voeding als medicijn

19 oktober 2024 masterclass Voeding als medicijn

Ons lichaam wordt aangestuurd door hormonen en neurotransmitters. Deze worden m.n. aangemaakt in de darmen door bacteriën. Hier is een goede darmflora voor nodig. Je darmflora verbeter je door het eten van bepaalde voedingsstoffen en een gezonde leefstijl. (meer…)

30 november 2024 masterclass Nervus Vagus

30 november 2024 masterclass Nervus Vagus

Op 30 november 2024 wordt de masterclass Nervus Vagus gehouden in Horst. De nervus vagus staat ook wel bekend als de zwervende zenuw of tiende hersenzenuw. Deze zenuwbaan ontspringt uit de hersenstam en vertakt zich vandaaruit richting de oren, hals, longen en het hart. Na een ombuiging rond de grote slagaders loopt de zenuw via de luchtpijp terug naar het strottenhoofd, waarbij bepaalde takken zich via de slokdarm afsplitsen richting de maag en darmen. (meer…)