31 augustus 2024 masterclass Fibromyalgie

masterclass fibromyalgie

31 augustus 2024 masterclass Fibromyalgie

Fibromyalgie is een chronisch pijnsyndroom bestaande uit algemene spierpijn en spierstijfheid gepaard gaande met (soms extreme) vermoeidheid, slaapstoornissen, hoofdpijnen, angsten, depressies, allergieën, concentratie- en geheugenstoornissen en darmklachten.

Vele tienduizenden Nederlanders lijden in meer of mindere mate aan dit syndroom!

In de reguliere geneeskunde wordt Fibromyalgie vastgesteld op basis van een aantal tenderpoints op jouw lijf. Als je dan op een X aantal tenderpoints pijn ervaart dan krijg je de diagnose Fibromyalgie.  Als je de meridianen en acupunctuurpunten over deze tenderpoints legt, wat gebeurt er dan?

Wat betekent Fibromyalgie in de Chinese geneeskunde? Wat kun jij als therapeut betekenen bij deze klachten?

Dat ga je leren tijdens deze boeiende dag met in de ochtend theorieles en in de middag praktijk. In het theoriegedeelte wordt stilgestaan bij de visie van de Chinese Geneeskunde en in het praktijkgedeelte wordt gewerkt op de fascia met de NFD (NeuroFasciaDynamics)- methode en er wordt gebruik gemaakt van verblijfsnaaldjes, vaccariazaadjes en/of crosstapes zodat je een complete behandeling kunt geven na deze dag!

In de middag (praktijkgedeelte) zijn er 2 docenten aanwezig, zodat je de techniek goed eigen kunt maken en er is voldoende aandacht voor elke deelnemer.

O ja. De mensen die de opleiding volgen, hebben al mooie resultaten geboekt. Er zijn cliënten die geen of nauwelijks nog pijnklachten ervaren.

Deze masterclass is toegankelijk voor lichaamsgerichte therapeuten met affiniteit voor de Chinese geneeskunde.

Docent: Mariëtte de Nes en Erwin Piet (bij praktijkgedeelte)

Locatie:Horst

Tijd: lestijd 9.30 uur tot 17:00 uur (vanaf 9.00 uur inloop mogelijk)

Maximum aantal deelnemers: 14

 

Je krijgt niet automatisch een bevestiging van inschrijving vanuit het systeem. Wij proberen binnen 1 werkdag een persoonlijke bevestiging per mail te sturen.
Op officiële documenten zoals diploma’s wordt de geboortenaam (ook wel ‘meisjesnaam’ genoemd) vermeld, zoals die in de Basisregistratie Personen bekend is.
Algemene voorwaarden zijn te lezen op de volgende pagina https://sympathosacademie.nl/algemene-voorwaarden/
Bij de lunch wordt gewerkt met een lunchbuffet. Indien je speciale dieetwensen of voedingsallergie hebt, verzoeken wij jou dit hier aan te geven. Wij kunnen dan tijdig regelen dat jij de juiste lunch krijgt.