30 november 2024 masterclass Nervus Vagus

30 november 2024 masterclass Nervus Vagus

30 november 2024 masterclass Nervus Vagus

Op 30 november 2024 wordt de masterclass Nervus Vagus gehouden in Horst. De nervus vagus staat ook wel bekend als de zwervende zenuw of tiende hersenzenuw. Deze zenuwbaan ontspringt uit de hersenstam en vertakt zich vandaaruit richting de oren, hals, longen en het hart. Na een ombuiging rond de grote slagaders loopt de zenuw via de luchtpijp terug naar het strottenhoofd, waarbij bepaalde takken zich via de slokdarm afsplitsen richting de maag en darmen.

Als onderdeel van het parasympatische stelsel, is de nervus vagus erg belangrijk voor het zorgen voor ontspanning.

Klachtenbeeld

Mensen bij wie de nervus vagus niet voldoende actief is, ervaren vaak lichamelijke klachten zoals; hoofdpijn, spijsverteringsproblemen, depressieve gevoelens, paniekgevoel, slikproblemen, laaggradige ontstekingen, epilepsie, angst, burn-out, maagzuur, pijn in nek en schouders en rugpijn.

In je oor is een tak van de nervus vagus te vinden. Op deze dag ga je leren de nervus vagus in balans te brengen met diverse lichaamsgerichte oefeningen, acupressuur bolletjes die een fijne prikkel afgeven (in plaats van een piercing in het oor) en bepaalde ademhalingsoefeningen. Deze prikkel leidt ter plekke tot een toename van het zelf genezend vermogen van het lichaam. Er zijn onderzoeken bekend dat het werken op de nervus vagus helpt bij reumatherapie. Het belooft weer een interessante en leerzame dag te worden!

Voor wie?

Deze masterclass is toegankelijk voor iedereen die lichaamsgericht werkt of als coach werkzaam is.

 

Docent: Mariëtte de Nes en Erwin Piet 

Locatie:Horst

Kosten: 245,– inclusief BTW en lunch

Tijd: lestijd 9.30 uur tot 17:00 uur (vanaf 9.00 uur inloop mogelijk)

Maximum aantal deelnemers: 14

Je krijgt niet automatisch een bevestiging van inschrijving vanuit het systeem. Wij proberen binnen 1 werkdag een persoonlijke bevestiging per mail te sturen.
Op officiële documenten zoals diploma’s wordt de geboortenaam (ook wel ‘meisjesnaam’ genoemd) vermeld, zoals die in de Basisregistratie Personen bekend is.
Algemene voorwaarden zijn te lezen op de volgende pagina https://sympathosacademie.nl/algemene-voorwaarden/
Bij de lunch wordt gewerkt met een lunchbuffet. Indien je speciale dieetwensen of voedingsallergie hebt, verzoeken wij jou dit hier aan te geven. Wij kunnen dan tijdig regelen dat jij de juiste lunch krijgt. *11 en 12 december 2021 zijn themadagen zonder lunch.