start 1-jarige Fascia-therapeut 20 september 2024

1-jarige opleiding tot Fasciatherapeut

In bijna 1 jaar opgeleid worden tot een volwaardige fasciatherapeut? Dat kan bij Sympathos Academie. Wij werken vanuit de vernieuwde en recente kennis over fascia en combineren die met de Chinese geneeskunde (Vijf Elementen, meridianen en acupunctuurpunten). Dan ga je meer begrijpen hoe ingenieus ons lijf werkt en hoe je daar heel goed met de juiste kennis en kunde op kunt werken.  De fysieke en mentale klachten worden dan direct vanaf de bron aangepakt.

Bij het lichaamsgericht werken, werken wij met de NFD-methode ® ( Neuro Fascia Dynamics). Dit is een nieuwe methode die ontwikkeld is door Mariëtte de Nes en is ontstaan door invloeden vanuit diverse technieken die onder andere gebruikt worden bij Santai Guasha behandelingen en Fascia release. Daarnaast zetten wij ook Medical Taping in, werken wij met Crosslinqtapes en plaatsen wij verblijfsnaaldjes of vaccaria-zaadjes ter ondersteuning.

De lessen zijn zo ingedeeld dat in de ochtend de theorie wordt behandeld en na een heerlijke lunch wordt de hele middag gebruikt voor het praktijkgedeelte. Tijdens de praktijk wordt er gewerkt aan bepaalde casuistiek zoals Hooikoorts, Fibromyalgie en Hielspoor.

Deze opleiding is geschikt voor iedereen die al lichaamsgericht werkt. Tijdens de praktijk, met maximaal 14 deelnemers, werken wij met 2 ervaren docenten. Hierdoor is er ruimschoots aandacht voor het juist toepassen van de techniek, ook al zou je wat minder ervaring hebben.

impressie lesdag

Wil je inschrijven? dan kan dat via dit formulier.

Je krijgt niet automatisch een bevestiging van inschrijving vanuit het systeem. Wij proberen binnen 1 werkdag een persoonlijke bevestiging per mail te sturen.
het lesgeld dient voor aanvang betaald te zijn. Bij betaling in termijnen dien je rekening te houden dat de 1e en 2e lesdag in gelijkertijd worden gefactureerd.
Algemene voorwaarden zijn te lezen op de volgende pagina https://sympathosacademie.nl/algemene-voorwaarden/