Docenten

Docenten Sympathos Academie

Mariëtte de Nes

Mariëtte de Nes, geboren op 6-4-1969 in Roosendaal.

Mariëtte heeft jarenlang gewerkt voor commerciële instellingen. Zij werd noodgedwongen te stoppen met werken door zeer ernstige nekklachten (Torticollis Spasmodica). De reguliere geneeskunde bood geen structurele oplossing voor haar aandoening. Na een lange zoektocht naar verbetering voor haar klachten kwam Mariëtte in aanraking met Guasha therapie. Hierdoor zijn haar chronische nekklachten verholpen.

De interesse voor deze vorm van behandelen vanuit de Traditionele Chinese Geneeskunde was gewekt. Na het volgen van de opleiding tot Guasha therapeut is Mariëtte een eigen praktijk gestart in Helmond.

Haar honger naar kennis, waaronder de Traditionele Chinese Geneeskunde, was nog niet gestild. Mariëtte is ondertussen gediplomeerd Acupunturist, gediplomeerd ReAttach-therapeut, en heeft de nodige scholingen gedaan.

Naast het runnen van de praktijk geeft zij praktijkbegeleiding voor Santai Guasha cursisten om ze klaar te stomen voor het praktijkexamen. Door deze werkzaamheden kwam zij erachter dat lesgeven in haar bloed zit. En dit doet ze dan ook met veel passie en krijgt ook veel lovende woorden van cursisten.

Mariëtte verricht tevens werkzaamheden bij Santai Guasha Opleidingen. Hier verzorgt zij de nodige themadagen, neemt zij examens af van toekomstige guasha-therapeuten. Ook verzorgt Mariëtte Supervisiedagen voor gediplomeerden voor licentiebehoud.

Mariëtte is in aanraking gekomen met kennis over de werking van fascia . Dit was zo goed toe te passen in haar werk dat hier iets moois ontstond. De twee werelden van Traditionele Chinese Geneeskunde en de nieuwe wetenschap over de werking van de Fascia werden samengebracht. Mariëtte verdiepte zich in deze materie en daaruit is een  nieuwe behandelmethode ontstaan. De nieuwe methode is afgeleid van de technieken die in beide werelden worden gebruikt. De methode is genoemd de NFD-methode®, NeuroFasciaDynamics, en is als merk vastgelegd.

De NFD-methode®, de vernieuwde kennis over de fascia, de Traditionele Chinese Geneeskunde, anatomie en fysiologie zijn DE ingrediënten geworden voor een nieuw ontwikkelde 2 jarige (vervolg)opleiding tot NFD-therapeut.

Erwin Piet

Erwin Piet, geboren op 7-4-1966 in Wormer.

Ik ben het gezicht achter Bewust Vooruit Coaching en samen met Mariëtte het gezicht achter Sympathos Academie. Het zit in mijn natuur om mensen vooruit te helpen. Mensen voelen zich gauw vertrouwd bij mij en vertellen me makkelijk hun verhaal.  Wat ik belangrijk vind is dat, iedereen zijn een eigen podium verdient. Maar daarvoor moet jij wel in je eigen kracht kunnen gaan staan.

Het is fantastisch om mensen daarbij te helpen. Ik heb de afgelopen jaren veel opleidingen (ACT-therapie, Slaapcoaching, (trauma)coaching, burnoutcoaching, ademcoaching en IoPT, etc) gedaan en werk zowel via de coaching en met de NFD-methode® op de psyche en op het lichaam.

Lichaam en geest zijn zo met elkaar verbonden (water en energie) dat er veel kracht zit in zelfherstel. Ik ben daar niet alleen van overtuigd, maar spreek uit eigen ervaring en heb geleerd dit in de praktijk te combineren. Deze kennis overdragen in de opleiding zie ik als een roeping en mogelijkheid meer mensen hun energie goed te laten stromen.

Web-Ivonne-van-kuijk-2018-8903

Ivonne van Kuijk

Ivonne van Kuijk, geboren op 01-05-1971 in Eindhoven.

Ivonne heeft ruim 20 jaar in het bedrijfsleven gewerkt. Als organisatie adviseur en leidinggevende begeleidde ze organisatie veranderingen, waarbij telkens het menselijke aspect haar aandacht trok. In 2018, een hectische periode met werk, gezin en ingrijpende persoonlijke gebeurtenissen, kwam de Chinese bewegingsleer Chi Neng Qigong op haar pad. Deze methode greep haar zo, dat ze direct de opleiding tot instructeur is gaan volgen bij het Chineng Instituut in Arnhem.

Ivonne gebruikt Qigong zelf om gezond te leven. In mei 2019 is Ivonne een eigen bedrijf gestart, Van Kuijk Training & Advies in Gezond Leven. Samen met haar man Hans wil ze zoveel mogelijk mensen inspireren om gezond te leven. In haar eigen studio geeft ze lessen, workshops en privé begeleiding.

Ook verzorgt ze trainingen en advies trajecten op maat. Ivonne neemt je mee in de beweging van Qigong. Door ontspanning, stilte en aandacht wordt zichtbaar wat er is, gaat je levensenergie stromen en activeer je je zelfhelende vermogen. Ivonne leert het jou graag.

Hans-van-Kuijk0997web-vierkant

Hans van Kuijk

Hans van Kuijk, geboren op 26-12-1966 in Leende.

Met 25 jaar ervaring in het ziekenhuis (Isala Zwolle, St. Anna Geldrop / TopSupport Eindhoven) en 15 jaar ervaring in medische topsport begeleiding is Hans een allround sportarts met ruime kennis van bewegingsketen gerelateerde klachten. Daarnaast heeft hij een specialisatie in de inspanningsfysiologie/diagnostiek en in moderne chronische aandoeningen.

Omdat Hans de stellige overtuiging heeft dat er bij vrijwel alle welvaartsaandoeningen enorme winst te boeken valt door ECHT gezond te eten, een actieve levensstijl, ontspanning en verbinding, integreert hij het holistische denken meer en meer in zijn praktijk.

Hans is initiator van het project GezondDorp in Leende, mede-auteur van het boek “Van GezondDorp naar GezondLand”, initiatiefnemer van Herenboerderij De Groote Heide en drijvende kracht achter diverse Leefstijl en Preventie ontwikkelingen binnen het ziekenhuis.

Het overdragen van zijn kennis en kunde is zijn passie.

Docente Sympathos Academie

Esmeralde Veldpaus-Reintjes

Esmeralde Veldpaus-Reintjes, geboren 1 augustus 1974 in Zevenaar.

Ik ben mijn loopbaan gestart als kinderverpleegkundige in UMC ST. Radboud, waar ik o.a heb gewerkt op kinderthorax-hartchirurgie en kinderoncologie. Ik ben moeder van vier kinderen. In de periode dat de kinderen klein waren ben ik gestopt met mijn werk als kinderverpleegkundige, om samen met mijn man, ons voormalige hoveniersbedrijf te runnen.

Maar de geneeskunde bleef een grote aantrekkingskracht op me uitoefenen. Mede doordat de kinderen een koemelkallergie hadden, kwam ik in aanraking met andere behandelmethodes dan de Westerse. Er ging een wereld voor me open. In 2014 ben ik gestart met de therapeutenopleiding Schüssler Celzouten, gevolgd door Bloesemtherapie. Met deze bagage in mijn rugzak ben ik in 2016 mijn eigen natuurgeneeskundige praktijk ‘in je Element’ gestart.

Vervolgens heb ik de opleiding tot guasha-therapeut gevolgd bij Guasha Opleiding Santai. Van daaruit kwam de prikkeling om meer te weten te komen over Traditionele Chinese Geneeskunde. “Waarom verminderen klachten als ik met guasha dat bepaald gebied behandel? Hoe zit het eigenlijk met Qi?”  … en nog veel meer vragen. Tja, om op die vragen antwoord te krijgen ben ik gestart in 2020 met de opleiding Acupunctuur bij ICZO in Antwerpen.

Ik neem je graag mee in de wereld van de mens zien als één geheel. Alles is onlosmakelijk met elkaar verbonden. In mijn praktijk vind ik het dan ook een uitdaging om de bron van de klacht waarmee mensen komen, te vinden en van daaruit de behandeling te starten.

Harry Pijnappel

Fysiotherapeut en Heilpraktiker (sekt) en door de IFDMO geautoriseerd FDM instructeur. Sinds 1995 eigenaar van een eerstelijns praktijk in Duitsland. Naast specialisaties  binnen de sport- en kinderfysiotherapie  werkt hij sinds 1999 met elastische tapes.

Sinds 2002 geeft hij cursussen voor Fysiotape in heel Europa en Midden-Oosten. In 2006 verscheen zijn eerste boek over het „Medical Taping Concept”, wat later vertaald is in 9 andere talen. Sinds 2013 geeft hij cursussen in Nederland voor de IFDMO. Voor de FDM heeft hij het praktijkboek (2016) naar het Nederlands vertaald, oorspronkelijk geschreven door Frank Römer. In 2019 richtte hij www.fasciaworld.nl op (voorheen www.tapingbase.nl), waarmee het tapen met de kennis over de fascia onderbouwd wordt. Ook staan er enkele publicaties op zijn naam.

Internationaal Medical Taping instructeur “De Medical Taping cursus is een zeer praktijkgerichte cursus waarin je naast de therapie veel praktijkvoorbeelden en toepassingen leert en oefent. Het leuke van deze cursus is dat je de opgedane kennis direct de volgende dag in de praktijk kan brengen. Het resultaat is direct zichtbaar.

44_studiofocuss_8849

Wies van Beek

Het werken met de adem neemt steeds meer in populariteit en bekendheid toe. Steeds meer mensen en bedrijven ontdekken de adem als tool voor een meer ontspannen, gezonder en bewuster leven, voor heling en transformatie en voor persoonlijke ontwikkeling.

Via trainingen ben ik in contact gekomen met de adem. Ik werd volledig gegrepen door de kracht van ademen. Het is – letterlijk en figuurlijk – een verademing om te merken dat je na een ademsessie of ademtraining weer energie hebt, meer ontspannen bent of diepere emoties hebt losgelaten.

In mijn carrière heb ik verschillende paden bewandeld. Ik startte de zorg daarna richting middelbaar onderwijs.

In het bedrijfsleven werkte ik als sales en marketingmanager.  Later maakte ik een overstap naar media waar ik o.a. voor LINDA. magazine heb gewerkt.

Prachtige banen en toch voelde ik dat het tijd werd voor een nieuwe stap. Ik wilde meer verdieping in mijn leven.

Ik ben ambassadeur van de adem en eigenaar van de BREATHCOMPANY.

Momenteel werk ik als trainer, coach, opleider en spreker.

Annemieke Boerma

Hoi, ik ben Annemieke Boerma, geboren op 22-4-1972 in Dronten.

Ik heb een passie voor Voeding en energie. Opgegroeid op een gangbaar akkerbouwbedrijf, later verhuisd naar een biologisch akkerbouwbedrijf. Onze familie teelt groente, granen en peulvruchten.

Tijdens mijn basisschooltijd en ook daarna was ik regelmatig moe. Het reguliere circuit kon geen oorzaak vinden. Het ene jaar ging het ook beter dan het andere. Na het afronden van mijn Hogere Hotelschool diploma ben ik een jaar lang gaan backpacken in Z-O Azië en Australië. Daar raakte ik geïnteresseerd in de Oosterse geneeswijze. Iedereen maakt deel uit van een systeem. Yin en Yang, de 5 Elementen, Meridianen, Chakra’s. Lichaam, geest en ziel. Lichamelijk, emotioneel, mentaal en spiritueel in evenwicht en Karma. Dit zijn de meest gebruikte zienswijzen in de Oosterse filosofie en ik vind ze mega interessant.

Pas door het ervaren dat je iets mist, ga je op zoek. Ik ging dus op zoek naar energie.

Ik heb vele opleidingen, workshops gevolgd, boeken gelezen en veel uitgeprobeerd. Ik begon met de voeding, vertering. Uiteindelijk heb ik mij gespecialiseerd als bloesemremedie therapeute die de 5 elementen in balans brengt.

Energie kun je uit veel dingen halen: Voeding, beweging,  sociale contacten ect.

Inmiddels heb ik geleerd welke voeding wanneer en voor wie veel prana/Qi/energie bevat, welke oefeningen je kunt doen om de energie in je lichaam beter te kunnen laten stromen, hoe je jouw creativiteit kunt gebruiken om iets te manifesteren.

Als bloesemremedie therapeute gebruik ik de kracht van de natuur om te ontdekken waar iemand uit balans is. Dit werkt op je onbewuste. 95% van je dagelijkse handelingen doe je onbewust. Als je hier een kleine aanpassing in kunt maken, bereik je snel en blijvend resultaat. Behalve voeding verteert je lichaam ook emoties en gedachten. Als dit niet goed verloopt kun je ook klachten krijgen met de fysieke vertering. Dit is ook de reden dat ik holistisch werk.

Ook gebruik ik ademhalingstechnieken om het parasympatisch zenuwstelsel te activeren zodat de spijs verteert kan worden en het zelf genezend vermogen haar werk kan doen.

Mijn motto:      Gebruik Voeding als medicijn    –           Gebruik de natuur voor herstel